2017-04-18 177 浏览
中染新城嘅8米半開左唔少新食肆,今次就嚐嚐backyard。餐廳樓底幾高,小清新路線,木枱木櫈,具田園風味!座位寬敞,間隔清晰,色調柔和。餐前先享受暖笠笠麵包,分別提子包,黑芝麻飽,餅乾條,餅乾脆卜卜。附上一碟橄欖油黑醋享用。點左個Parma ham 密瓜,新鮮蜜瓜配上咸咸的巴馬火腿‧個人覺不需夾一齊食會較佳!軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條:如圖所見,賣相十分吸引漢堡巨型,竹炭麵包口感煙韌,軟殼蟹脆卜卜。配生菜、蕃茄、醬汁,以及酸瓜。口感十分豐富。薯條香脆,吾錯烤BBQ豬肋骨沙律菜薯條 肉厚、軟腍入味!bbq醬帶點甜,十分夠味有8條骨,肉質鮮嫩、份量十足,配薯條一籃,最後我們薯條食淨幾條要放棄。最後甜品:朱古力風暴小cake有3層,上下均是軟滑細膩的朱古力,喜愛中間: 白朱古力的甜度不高。
軟殼蟹泡菜竹炭漢堡配薯條:
如圖所見,賣相十分吸引
口感十分豐富。薯條香脆,吾錯
烤BBQ豬肋骨沙律菜薯條
最後甜品:朱古力風暴