餐厅: 長洲角酪
资讯:

2021-09-29 41 浏览
長洲之旅第二擊💥!一直上網都比大家燒到,去長洲一定要去下長洲地鐵站🚉,即係「長洲角酪」。本身定價都唔便宜,身處離島旅客區自然係價錢加乘因素💰,再飲埋乳酪就覺得網絡評價有啲Overrated,大概有一半價錢係比打卡位⋯————————————————👅花雪角酪($45)🔸以食到一餐飯嘅價錢飲一杯飲品,預想係好濃稠嘅乳酪感🤥,入口係偏稀嘅乳酪,可稱為乳酪味飲品,而非乳酪。🔸呢款特別之處係飲得的芝士蛋糕,飲落的確似檸檬芝士蛋糕未雪嘅蛋糕漿❄️,又飲到鞋鞋地嘅瑪利餅餅乾碎,破壞咗滑順口感。Um…interesting😂👅大馬士革卷($42)🔸綠茶蛋糕體偏濕潤,茶味略欠🍵,味道來源係中間芝士餡,頂端奶蓋唔夠重芝士味,總之係好homemade 嘅感覺,明就明啦———————————————— 🚩總結:嚐鮮即可———————————————— 🌟注意:因餐廳無做登記,A區食肆只可兩人一檯,比較適合takeaways

————————————————
👅花雪角酪($45)

👅大馬士革卷($42)

🚩總結:嚐鮮即可