2023-06-29
🇭🇰嘩!一次過食曬泰式火鍋&燒肉🇭🇰#foodxxe_泰式#foodxxe_銅鑼灣@the.volcano.tribe 呢間新開嘅餐廳令我眼前一亮🔥一次過可以食曬泰式火鍋同燒肉🤤仲要堅高質😍/🌟整體🌟✔️坐得闊落 舒適🫶✔️有樂隊表演 氣氛好好✔️野食新鮮兼有特色😚✔️有加一/🍲泰國烤鍋🍲 $298✔️可以自選兩個湯底 我㨂左香茅椰汁雞湯 同埋 小火山牛骨船湯🤤✔️食得出兩款湯底都係真材實料😝前者 椰汁味重 頗為稠身 好岩麵條掛湯 有淡淡嘅雞味😚後者 適合鐘意食肉嘅朋友仔 牛骨湯聽講煲左5個鐘 仲加左10幾款香料藥材😍✔️牛肉同豬肉絕對唔馬虎 好食!✔️可以另加其他火鍋/燒肉配料🤤評分:4.7/5🍥小火山小食拼盤🍥 $88✔️一次過滿足想食唔同泰式小食嘅大家🤩✔️我最鐘意炸粟米餅 香脆而不油膩🤪✔️仲有腐皮雞卷、炸東北豬肉丸、發酵豬肉腸🔥評分:4.5/5🍹飲品🍸🍍火山菠蘿藍泡泡 🍍$58✔️夢幻嘅感覺🫶係菠蘿味梳打🍉釘Mo0扮沙冰🍉 $88✔️原個西瓜冰酒 清甜消暑😍/鐘意泰國菜同埋燒肉火鍋嘅朋友必定要book mark 低🌟 回頭指數:4.7/5
食物質素:4.7/5
✔️有樂隊表演 氣氛好好
✔️野食新鮮兼有特色😚
✔️有加一
🍲泰國烤鍋🍲 $298
✔️牛肉同豬肉絕對唔馬虎 好食!
✔️可以另加其他火鍋/燒肉配料🤤
評分:4.7/5
🍥小火山小食拼盤🍥 $88
✔️一次過滿足想食唔同泰式小食嘅大家🤩
✔️我最鐘意炸粟米餅 香脆而不油膩🤪
✔️仲有腐皮雞卷、炸東北豬肉丸、發酵豬肉腸🔥
評分:4.5/5
🍹飲品🍸
🍍火山菠蘿藍泡泡 🍍$58
✔️夢幻嘅感覺🫶係菠蘿味梳打
🍉釘Mo0扮沙冰🍉 $88
✔️原個西瓜冰酒 清甜消暑😍
鐘意泰國菜同埋燒肉火鍋嘅朋友必定要book mark 低🌟
回頭指數:4.7/5 食物質素:4.7/5 性價比:4.6/5
環境:4.8/5
人均消費:HKD 250
📱搜尋:#Foodxxe_小火山
💻分類:#Foodxxe_restaurant
多謝您睇到呢道❤️
⚬⚬店鋪資料⚬⚬
地址:銅鑼灣堅拿道西10號冠景樓1樓B室
#銅鑼灣美食#銅鑼灣#火鍋#打邊爐#烤肉#泰國#泰國菜#金邊粉#椰子#椰子雞湯#牛骨湯#牛肉#豬肉#粟米#炸物#小食#thailand#thai#thaifood#causewaybay#港島美食#西瓜#菠蘿#watermelon#pineapple#alcohol