2018-11-06 87 浏览
今晚約左班frd 打邊爐,店員推介我地食佢地halloween 餐,可以試下新出嘅嘩鬼鍋底,而且價錢都幾合理,又match 好哂配搭唔使左諗右諗。新派中式格調,地方好闊落,幾好坐。醬料好多選擇,有xo 醬同蔥油酥,非常香同惹味。嘩鬼鍋上枱大家真係嘩左一聲,原來係成個南瓜頭掉落去滾,有忌廉同茶樹菇,滾到好似南瓜蘑菇忌廉湯口味,攞黎做湯底真係好應節又夠特色。安格斯牛頸脊,好好好嫩滑嘅質感,牛味足,正和牛牛丸好爽好香濃牛味同好juicy, 絕對係驚喜作。紫菜響鈴好大舊,配酸甜汁,減油膩感。台式麻辣小鍋有臭豆腐,鴨血,花膠,麻辣度足,醬汁惹味,等水滾之前食一流。原本諗住魚皮係打邊爐食,原來就咁食仲正,因為係黃金魚皮,咸蛋蓉好香,魚皮鬆脆,一食就停唔到口。嘩鬼糯米糕夠哂應節,好似芝士南瓜湯丸嘅味道,做甜品不錯。呢間火鍋店唔太貴,每人食左400幾蚊,食物質素好,又有特色,環境好,坐得舒服,值得推介。

新派中式格調,地方好闊落,幾好坐。

醬料好多選擇,有xo 醬同蔥油酥,非常香同惹味。

安格斯牛頸脊,好好好嫩滑嘅質感,牛味足,正

和牛牛丸好爽好香濃牛味同好juicy, 絕對係驚喜作。

紫菜響鈴好大舊,配酸甜汁,減油膩感。

嘩鬼糯米糕夠哂應節,好似芝士南瓜湯丸嘅味道,做甜品不錯。