2021-09-20 187 浏览
諗住順路去 Sky100,咁就 stop by 羅麥記食個午餐先(之前食過葵芳果間,都正常呀,點知呢間瀨晒嘢)到咗門口,有兩個員工係度吹水,我心諗:唔緊要啦,返正太太and公主去咗廁所,我又要 d 時間寫紙仔。寫完,諗住佢地會問我幾多位,我望住佢地兩個,佢地就繼續吹,之後我就問「唔該,係咪自己搵位?」。其中一個就答我「入得ka la!」。咁我咪入攞,行入少少佢又問我「幾位?」。我答「3位」。之後佢話「3位… 未有住wor!」。我當時O咗嘴,轉頭問佢「咁你又話入得?」。佢無答我,逃避我嘅眼神,走咗。之後我咪出返去門口等位law,但全程無比 number我。之後黎咗幾 group人,有一group自己入去,比另一個員工叫佢地起返身,要執枱。我見佢地當時都呆咗。之後有個好似「經理」嘅人出返黎,開始問入去嘅人幾位。之後太太and公主去完廁所返黎,我太太問:未有位咩? 我就同太太講返發生咩事,之後果個「經理」聽到,就過黎問我係咪 3位? 我問佢「頭先果兩個你 d 同事黎?」呢位經理解釋咗兩句。坐低睇完Menu諗住嗌餐,見到有兩個女員工係度吹水,咪舉手諗住嗌餐囉,點知又係顧住傾偈(好明顯見到我都係

坐低睇完Menu諗住嗌餐,見到有兩個女員工係度吹水,咪舉手諗住嗌餐囉,點知又係顧住傾偈(好明顯見到我都係顧住傾偈嗰隻),最後要等第三個行過先點到餐。諗住點完餐食完就走啦,算啦。點知最離譜嘅係,叫咗兩個餐兩個餐都係小朋友嗰邊上。其他我都可以忍,最L憎係上菜係小朋友果邊上!! 不知所謂!!

BTW,嘢食係正常嘅。
2021-09-14
午餐