2019-02-09 283 浏览
星期六同屋企人3個去食lunch, 見新開左主打新加坡菜既餐廳特登黎試下。1點鐘時間要排隊等位,大概15分鐘左右可以入席。當我入到去我當時已經覺得伏伏地,間餐廳已經細,都完全聞唔到香味。不過我地依然按原定計劃點左3個餐2個小食。分別係海南雞飯、魚片喇沙、海南雞喇沙、豬頸肉同烤蔥餅,總共5樣。1)先上海南雞飯,或者我應該叫白切雞飯先岩,街邊燒味鋪貨色,而且冇油飯,普通到冇得再普通2)烤蔥餅,所謂既烤餅其實係手抓餅餅皮,淘寶有得買,我食過,100%一樣,來貨一塊幾毫子賣你12蚊3)豬頸肉,正常烤豬頸肉既味,但依然有野要彈。豬頸肉個汁特別甜,而且刀工非常差,求其切,但味道都叫入得口,正常4)兩碗喇沙,只能用垃圾黎形容。完全冇喇沙味,唔辣亦冇椰香,合味道杯麵喇沙味完勝佢個湯底。再講配料,魚蛋魚片豆卜係街市cheap cheap打邊爐貨色,我老母街市買過。隻蛋唔係糖心蛋,與圖片不符。配埋油麵溝粉絲,同間野個名相映成趣,鬼咁馬六不知所謂。5)餐飲都係差,拉茶垃圾,美綠冇奶是cheap餐廳常識吧成餐飯我覺得好似比人當左傻仔咁,拎d現成cheap食材比你食,烤餅、魚蛋魚片豆卜、豬頸肉樣樣都係來貨就係現

5)餐飲都係差,拉茶垃圾,美綠冇奶是cheap餐廳常識吧

成餐飯我覺得好似比人當左傻仔咁,拎d現成cheap食材比你食,烤餅、魚蛋魚片豆卜、豬頸肉樣樣都係來貨就係現成材料,整熟撈埋一碟就收你錢,極度冇誠意。我可以容忍你d野難食,但咁冇誠意當食客傻仔真係忍唔到。西灣河呢個價錢唔係平,但我比劣評同價錢無關,我平時返工食個lunch都成百蚊。以上只係食物評語,已經冇計間鋪d人做野蠢服務差等好耐,真係鬼咁馬六,既然無誠意做飲食我諗你間餐廳都無必要存在