2015-06-18 1913 浏览
今年情人节系星期六,睡到晏一晏,梳洗好就同honey去觅食啦!Honey忽然带我黎到工厂区,心谂今次又食乜fusion 菜?沿住楼梯行上餐厅,完全估唔到系食乜。餐厅名字叫Kani,一入去就见到有自助沙律吧,我地拣左个靠窗既高枱坐,展开我地既情人节美食之旅。睇一睇个餐牌先,原来日本野、西餐都有得食,最后我拣左个呑拿鱼饭食,honey 就拣左杂锦鱼生饭。waiter落单后就叫我地试下个沙律吧。长长的沙律吧枱放不同的沙律、酱汁等,沙律菜新鲜好味。上主菜了,寿司饭上放上一层厚厚的呑拿鱼肉,将寿司豉油倒落啲饭度搅匀。呑拿鱼肉鲜甜美味,没有根「痴牙」,配上寿司豉油简直令人好想一口接一口呑左碗饭!还好honey无怪我只挂住食野唔理佢姐。Ps, 员工好搞笑,最后佢地请左碗雪梨雪耳糖水比我,话可以润喉keep住咁靓碗糖水真系好甜呀XD

糖水真系好甜呀XD
2015-02-14