2019-12-04
境裝裝修光猛、 整潔, 座位舒適 ,比較寧靜,方便傾計,唔同一般茶樓咁嘈吵。上海小籠包三隻$24小籠包餃子皮厚薄適中 , 大口咬下,肉汁口中爆出來 , 沾上醋汁, 更具風味。濃湯鮮竹卷三件$18鮮竹卷被濃湯浸透, 湯入口鮮甜 , 感覺唔到有味精 , 腐皮 和餡料, 吸收了上湯精華,更加鮮甜。香煎蘿蔔糕$18蘿蔔糕表面煎到微微焦香, 發現裏面,有大量蘿蔔絲, 濕潤、清甜可口, 越食越滋味。鮑魚螺片雞粥$24雞粥是港式粥底, 入口綿密、 鮮味, 配上滑溜雞件,軟稔螺片, 確實不錯。黑松露菜苗餃三隻$25菜苗餃細細隻, 一口size, 外皮煙煙靭靭 ,鮮蝦爽口彈牙,菜苗清甜,鋪滿上黑松露 ,十分有創意。叉燒腸粉$23叉燒腸粉皮白滑、 薄身, 晶瑩通透, 叉燒餡料滿滿, 好足料, 配上甜豉油, 令人回味。
上海小籠包三隻$24
濃湯鮮竹卷三件$18