2024-01-27
今日我去咗一間全新裝修嘅餐廳,就係喜記蟹將軍。呢度真係環境靚到爆,入去見到一個舒適嘅用餐區,有好多梳化座位,真係坐得好舒服❤️首先❣️我要推薦嘅菜式係正宗炒辣蟹。佢將新鮮嘅蟹煮熟,再用獨特嘅辣椒醬料炒熱😍,真係令人垂涎三尺。蟹肉鮮甜,肉質飽滿,每一口都帶嚟辣辣嘅味道,好過癮。而且佢嘅辣椒醬料非常入味,配合蟹肉,味道更加突出。真係一道令人難以忘懷嘅招牌菜❤️。接著係生炒糯米飯,一道受到廣大食客喜愛嘅經典菜式。糯米飯粒粒分明,口感軟糯,帶嚟一種獨特嘅香氣🤤。佢嘅炒味技巧好到位,加埋啲新鮮嘅蔬菜同埋肉片,😏每一口都好有嚼勁。真係一道營養豐富又美味嘅主食😘。最後,我試咗上湯豆苗。豆苗經過短暫嘅煮熟,🖖🏻保留咗豆苗嘅嫩脆口感。而湯底就係用高湯熬製而成,味道鮮甜,令豆苗更加鮮美。湯底裡還加入啲蔬菜同埋鮮味,增添咗層次感。豆苗入口爽脆,湯汁滋味濃郁,🤩好開胃。總括嚟講,喜記正宗炒辣蟹真係一間值得一試嘅餐廳。😤佢嘅全新裝修同環境好靚,令人感覺舒適放鬆。菜式方面,正宗炒辣蟹絕對係一道必試嘅招牌菜,令人回味無窮。生炒糯米飯同上湯豆苗都好出色,豐富嘅口味同新鮮嘅食材,令人食得開心滿足。如果你想享受一頓美味嘅海鮮大
總括嚟講,喜記正宗炒辣蟹真係一間值得一試嘅餐廳。😤佢嘅全新裝修同環境好靚,令人感覺舒適放鬆。菜式方面,正宗炒辣蟹絕對係一道必試嘅招牌菜,令人回味無窮。生炒糯米飯同上湯豆苗都好出色,豐富嘅口味同新鮮嘅食材,令人食得開心滿足。如果你想享受一頓美味嘅海鮮大餐,喜記正宗炒辣蟹係絕對值得一到✨