(非会员)
睇完苏丝黄介绍喜万年的乳猪有几好食,昨夜终于约埋班friend去试试,可惜成间酒楼实在令人失望!乳猪本来都OK啦,但又唔系好食到飞天啰!而佢出名的炒鲜奶,炒得老,又好咸,唔通唔系苏丝黄黎就可以整成咁?最惨系伙记招呼奇差,点菜重覆讲完两次后,点知原来都未落单,侍应大姐仲大条道理话"系呀,系未落单架!",都不特止,适逢其会系"XXX先生光荣离职回归祖国做好工大派对"(佢个backdrop系咁写架),一班同胞大唱你同我都无可能识的五,六十年代国语歌,令我极有时光倒流feel之余,仲同榕树头卖唱无乜分别,简直头都痛埋!最后又系送糖水时间,同一位侍应大姐又要我地重覆两次讲要乜糖水,最后当然又系整错晒收场,我地要求换,佢讲大话话话无晒,又话"系咁架喇",最后怕我地投诉,又揾到几碗之前话无晒的糖水出黎,十分神奇!我谂,如果苏丝黄寻日同我一齐去,或者佢会考虑攞狗头铡出黎,如果有心食好野的话,可以唔洗去喇,如果想食到一肚气,都可以谂谂!