2020-05-18
海鮮火鍋放題周街都有得食,不過好多都係只包一set海鮮拼盤就無以為繼。今晚去咗登打士街嘅阿爺八鮮鍋,呢度係連好多海鮮都任叫,鍾意食海鮮嘅唔可以錯過。💖火鍋海鮮放題,19:30-21:30係兩小時嘅時段,$338再加$20任飲,無加一。前一個或後一個時段就平啲。一坐低就上咗一連串好嘢。【海鮮超級盒】有龍蝦、鮑魚、扇貝、花蟹、海蝦等等,全部都係大size,有啲海鮮仲係郁緊架,超新鮮。龍蝦大隻啖啖肉;鮑魚大粒兼爽彈。👆🏻【是日精選燉湯】係冬瓜冬菇瑤柱肉粒湯,雞煲火鍋都係熱氣,飲返碗湯清熱滋陰,啱晒。【時令刺身拼盤】有三文魚、鯛魚、甜蝦等等,全部新鮮放心食。【奄仔蟹】鹽焗得好入味,多膏多肉,正~【厨師推介小食】係辣椒乾蒜炒蝦,好有鑊氣。【花膠雞煲】雞肉多,夠香辣,超惹味,不過稍嫌鹹咗少少。到任食時間,要回本梗係以海鮮做主打啦。九款海鮮任你叫,我哋叫咗大蜆、海蝦、生蠔、帶子片、蟶子。同海鮮拼盤一樣咁大件新鮮,絕對冇敷衍客人,值得一讚。非海鮮類都有一定質素,安格斯牛肉同黑豚肉片都肥美兼肉味濃郁。手打蟹籽蝦丸、手打黑松露墨魚丸就有手打丸獨有嘅鮮味同口感。+
一坐低就上咗一連串好嘢。
【時令刺身拼盤】有三文魚、鯛魚、甜蝦等等,全部新鮮放心食。
【奄仔蟹】鹽焗得好入味,多膏多肉,正~
【厨師推介小食】係辣椒乾蒜炒蝦,好有鑊氣。
【花膠雞煲】雞肉多,夠香辣,超惹味,不過稍嫌鹹咗少少。
+$20嘅任飲都係好嘢嚟,有細支裝新奇士橙汁、蘋果汁等等。
最後仲有甜品,四款都係啲小蛋糕仔,又真係幾好味吓。