2017-09-13
呢排忽然韓燒癮起, 即刻拉男朋友同我食韓燒. 韓燒真係有好多選擇, 愈開愈多. 最後我揀左喜來稀肉, 因為之前食過覺得OK, 而且近反工地點就有一間~所以即刻BOOK 位, 放工後即刻衝落去開飯LU~~順利入座~ 呢度既通風都OK, 油煙味唔算好濃烈~雖然呢度散叫都有好多種肉可以叫, 但係今次我同上次一樣都係點左壹頭牛餐!呢個餐份量兩個人食真係好滿足, 可以試到牛既唔同部位~今次個造型變左木系小拼盆, 個人比較中意上次個朵玫瑰花多d~砌得好靚*v*不過呢個其實都唔差, 係無咁女性化~~呢個SET 有5種牛肉, 有喜來烤肉/牛五花/特級牛頸/牛肋骨肉/牛排骨~~仲可以揀兩種飲品~ $488~睇落份量小小, 但係食落真係好飽~個人最鍾意既係喜來烤肉, 果然係招牌菜之一, 醃得好入味又唔會蓋過D 牛肉味,而且口感幾有彈性!!除此之外仲有我最愛既爐邊蛋, 仲有不停REFILL 既生菜~ 呢個餐食下食下真係好飽~~我地另外仲單點左D 豬肉, 有五花腩, 護心肉~~~五花腩真係好肥呀, 切得幾厚身, 食落好香口, 小小既幾片真係好滿足, 再多可能反而有D膩~~另外招牌護心肉, 佢個口感比較得意,
韓燒真係有好多選擇, 愈開愈多.
所以即刻BOOK 位, 放工後即刻衝落去開飯LU~~
順利入座~ 呢度既通風都OK, 油煙味唔算好濃烈~
呢個餐份量兩個人食真係好滿足, 可以試到牛既唔同部位~
不過呢個其實都唔差, 係無咁女性化~~
仲可以揀兩種飲品~ $488~
睇落份量小小, 但係食落真係好飽~
而且口感幾有彈性!!
我地另外仲單點左D 豬肉, 有五花腩, 護心肉~~~
另外招牌護心肉, 佢個口感比較得意, 一層層咁, 有彈性, 燒起黎比較脆口~可以一試!
雖然呢度既價錢唔係平, 但係都幾值回票價GE
下次諗唔到食邊間韓燒都會反黎~~