2021-06-19 786 浏览
其實我屋企距離這家 Flying B Coffee, 絕對唔算近 , 喜歡來用餐 , 除了是 💛「黃店」還因為喜歡這店的氣氛 , 而且最重要係咖啡靚食物正 ~ 餐廳播放的音樂 , 都很合我心水 ; 坐下邊聽歌 , 食個 pasta, 飲杯咖啡 , 好 relax 真係正 ~Pasta with Pan Seared Scallops in Basil Pesto Sauce 炙燒刺身帶子青醬意粉 : 帶子厚肉鮮美 , 煎得外香內嫩 ; 意粉是 al dente, 配上香草味道濃濃且青新的 pesto sauce, 很適合這悶熱的天氣吃 ~溫泉蛋卡邦尼意粉 (走煙肉) : 因為要守齋 , 所以要求走烓煙肉 ; 走了煙肉 , 味道上當然有所改變 , however 看似平平無奇但味道就頗有驚喜 ; 溫泉蛋的蛋味濃郁 , 撈起意粉來吃 , 味道純撲卻很清新 , 而且因為因為有芝士粉&香草 , 所以味道絶不會寡 ; 意粉亦是 al dente, 其口感Q彈 ; 簡單又美味 ~Iced Americano : 入口濃郁芳香,味道偏向 fruity , 同時又有厚實的回甘,好一種鐵漢柔情之味,好啡

Iced Americano : 入口濃郁芳香,味道偏向 fruity , 同時又有厚實的回甘,好一種鐵漢柔情之味,好啡 ~

本篇完 ~