2017-01-14 83 浏览
行過成日見到御前牛盛,但次次都無機會食到,今晚我就同朋友仔去試下,佢係任食火鍋來的,有好多料可以揀,加多$30仲可以刺身任食添!我地諗都無諗就加左刺身任食。刺身既部分,三文魚腩位又厚又嫩又大塊 食落口仲好滑好鮮,不錯~ !鮑片和 象拔蚌都很爽口彈牙。要讚下赤蝦,因為超大隻,成條食落啖啖肉!甜蝦同虎蝦都好鮮甜,彈牙又有口感~螺片既鮮又甜,仲好新鮮!我揀左東京蕃薯龍蝦湯底,個鍋一黎我同朋友嘩左一聲,因為見到大大隻龍蝦係個鍋內面~真係大大隻~個湯好鮮甜,我就咁飲左兩碗湯! 等個煲滾既時間,我出左去自助區整醬油同落調味,仲拎定d菜同丸,諗住一滾即落料!我飲左好多罐汽水同忌廉鮮奶,其實仲有好多野飲,3個大雪櫃任君選擇,紙包、樽裝、罐裝咩都有~打邊爐方面,鹿兒島豚肉都好食,肉質嫩滑,食落都很嫩口。牛舌都好爽口,食落嚼嚼聲!但我最推介大家食既係加拿大牛胛肉片,真係好好好好食,成口都係濃郁的牛肉香,滿滿香濃的肉汁,又甜又香又有少少蘇味 ~咬落肉又夠綿,正!海鮮方面,日本廣島蠔好大隻,味道好鮮甜,唔會話好腥~活海蜆好多大份好大隻,熟左之後既蜆汁好好鮮甜,蜆肉又大又好食!田雞腿好特別,平時食火鍋都唔會見

海鮮方面,日本廣島蠔好大隻,味道好鮮甜,唔會話好腥~活海蜆好多大份好大隻,熟左之後既蜆汁好好鮮甜,蜆肉又大又好食!田雞腿好特別,平時食火鍋都唔會見到,肉都幾嫩滑。豆卜、花芝丸、芝士丸、蟹粉丸、長洲大魚蛋,樣樣都好大份好大粒!我食完仲叫多左碟薯粉,打邊爐點可以少得麵!邊食麵邊落d疏菜菇!正~

甜品都有好多選擇,有多款雪米滋,我吃了香芋味同芒果味雪米滋,牛奶樂雪條,和多個雪糕杯!哈哈~~~
$190 (其他)