2011-05-24 52 浏览
又是團購帶來的驚喜!!聽過阿詩瑪個名好耐, 但因我不喜歡吃米線, 所以從來冇諗過試雲南菜. 但係今次團購memu可以唔選米線, 而且d菜名睇落又幾特別, 所以姑且一試.一去到已唔使等位, 點了coupon套餐後, 細看服務員的態度, 本地後生仔, 態度有d hea, 企都企唔直, 髮型有點亂; 中年阿姐呢, 幾ok, 難得! 部長呢, 反應快, 醒目, 唔錯!上菜速度驚人, 落單不夠2分鐘, 雲南氣鍋雞即上, 好味, 但食唔出係邊種味. 玫瑰蜜 : 使唔使咁快上呀, 嘢都未食, 不過幾好味, 不太甜, 剛剛好.脆香涼拌三絲 : 又得意又好味, 好味在有麻油香, 夠凍, 得意在有脆絲墊底, 連同西芹絲一齊吃時有兩種不同的口感. 麗江炒雜菌 : 讚! 好好味, 雜菌炒得香口又爽甜. 滇味酸菜魚 : 超推! 必吃! 我絕對會為咗呢個餸再來幫襯. 個湯酸辣度剛剛好, 我特登加個白飯來撈湯食, 魚好滑, 我成個餸食哂, 一滴不留. 山珍小籠包 : 已小籠包來講, 佢完全不合格, 皮太厚, 冇湯汁, 但個肉好好味, 因為有菇菌, 不如佢改良下, 索取整肉包仲好.金牌雲腿大餅 : 失望, 不油膩,
又是團購帶來的驚喜!!

麗江炒雜菌 : 讚! 好好味, 雜菌炒得香口又爽甜.

金牌雲腿大餅 : 失望, 不油膩, 但有油益味, 不過芝麻幾香, 我食咗一半都冇就算.

果香冰粉 : ok wo, 夠冰又好味.

總括而言, 呢餐令我喜出望外, 我會因為 "食物" 而再光顧.
滇味酸菜魚, 超讚
2011-05-23