2010-12-10
在一位喜歡嚐試新餐廳之友人帶領下, 一行六人係閒日為另一友人在此慶祝生日 ^_^係閒日去一D都唔多人,我地訂左20:15, 去到都唔算爆,可能因為間餐廳唔算大,所以都有包場feel , 同埋裝潢都幾有情調,二人世界就perfect la !!!我地六個大男孩叫左好多野食:_ Appetizers: 1)牛油果蝦沙拉 (隻中蝦都幾爽,牛油果嫌佢唔夠淋,so far ok 嘅)2)番茄雜菜蘑菇 (食落以為係冷盤,點知食落隻蘑菇係熱熱地,仲滲出淡淡嘅炭燒味,有驚喜 ^_^)之後食左個 Signature pizza, 個薄批都幾足料,仲有Parma ham添 !再黎隊左兩個Pasta 同一個Risoto... 一個係辣海鮮番茄意粉,都幾濃味,個人覺得蓋左D海鮮味另一個係Cream Sauce Pasta (唔記得係咩配料添,唔緊要,個MAIN POINT係個汁真係得,creamy得黎又唔太漏,仲掛到上D pasta 添!!!)個人對Risoto無咩特別感覺, 成日覺得D飯硬硬地, 好似未煮熟咁 ...再黎食左個250g 嘅Rib eye, 肉味同炭燒味一流, 可以Encore !!!之後仲食
我地六個大男孩叫左好多野食:_
Appetizers:
再黎隊左兩個Pasta 同一個Risoto...
一個係辣海鮮番茄意粉,都幾濃味,個人覺得蓋左D海鮮味
之後仲食左一隻不知名嘅雞, 有D pumpkin smesh 同 grilled vegi, 個感覺好中東, 一般而已!
因為友人生日關係, 所以一早買左個Birthday cake , 佢好在唔收切餅費, that's reli NICE, 個chef仲要好有心機咁係碟邊用朱古力寫埋 Happy Birthday !!! 有驚喜 ^_^
攞Birthday cake出黎嘅時候仲播埋生日歌, warm到爆!!! 有驚喜 ^_^
最後埋單走人已經係十一點有多, 個侍應已經收左工, 得番個chef serve 我地.我個大頭蝦友人竟然漏低左份生日禮物, 我地大家都無為意. 我地走左大槪幾分鐘, 個chef跑住過黎追出黎交返份禮物我, It's so nice !!! b]有驚喜 ^_^
BTW佢個位置又真係幾麻煩, 佢係正灣仔同銅鑼灣中間...阿Q d , 食飽飽行吓咪當做運動囉 ! ! !