2018-05-04 128 浏览
上星期去筲箕灣耀東邨探朋友,這個地方以前我哋一大班朋友都經常會喺附近聚腳,因為那時候大部分同學仔都係住喺港島區。其中一位朋友建議去食小炒,我們一行三人 去到 門口,已經排滿人龍,等了約三十分鐘終於有枱了,我們點了些小菜,估唔到又確實令人喜出望外!喺店內已經見到貼滿得獎食物,果然沒有令我哋失望,而且價錢都非常大眾化!鹵水鵝片,肉質相當柔軟,肥瘦恰好適中,薄薄嘅皮脂入口便溶化,份量亦相當之大,每件 鹵水鵝片 size 剛好!避風塘大蝦碌,炒得十分乾身,完全沒有油膩的感覺,蝦肉新鮮,避風塘蒜頭香味滲透每吋蝦殼,真的連蝦殼都很入味!例牌盤龍鱔,肉質鮮甜,細骨不算太多,入口清新美味!南乳雞件,粉漿不算太厚,雞件亦嫩滑,濃濃 的南乳味飄香出來!這間小店確實做到以前冬菇亭嘅廚房鑊氣,難怪咁多街坊排隊都要嚟幫襯!

其中一位朋友建議去食小炒,我們一行三人 去到 [煮打菜] 門口,已經排滿人龍,等了約三十分鐘終於有枱了,我們點了些小菜,估唔到又確實令人喜出望外

例牌盤龍鱔,肉質鮮甜,細骨不算太多,入口清新美味