Nonsense

2020-01-16 61 浏览
兔子今日工作一肚苦水,真係就算星期二都要約朋友見面食餐好嘅!朋友話佢屋企附近好多好餐廳,所以兔子就走到北帝街覓食啦!岩岩就見到nonsense係新開張,仲有做龍蝦Promotion,一於就試新嘢!雖然nonsense係”Restaurant & Bar”,但係環境幾好,唔似一般酒吧咁黑暗同迫,坐位之間都夠空間。一句螢光光管句子點題,感覺幾chic!老闆見我地兩個女仔望住個menu好耐都未決定,就過嚟同我地講解下有咩好食,好細心!佢仲同我地講原來所有飲品都可以tailor made,只要你講你嘅要求就得,呢個服務又幾唔錯,值得一試!兔子來了杯提子乳酸梳打,酸酸甜甜好醒神,I like it!!食物方面我地最後點鰻魚煲仔飯,黑毛豬胺,芝士蟹肉大啡菇。黑毛豬大大塊夠juicy,仲有自家製焦糖蘋果係超級出色,唔食晒成個係對唔住佢 haha! 鰻魚煲仔飯足料又香噴噴,天氣涼涼地食就岩晒。芝士蟹肉大啡菇有脆口嘅芝士之外,啡菇依然相當濕潤。價錢合理,服務友善,土爪灣又有新搵食之選了!

2020-01-14