2023-06-07
同朋友係旺角行行下,發現又有新野開,好近朗豪坊既呢間長阪燒。一黎呢度係新開,二來見過有人打咭話好正,所以黎到就過黎試下。上到去門口好靚,好有日本地道既感覺。 見到周圍有好多自製既梅酒,真係好得意。Lunch set 加錢有小食,所以就追加左芝麻雞翼同章魚燒。 芝麻雞翼唔係成日有,店員都話我地好彩。佢地既和風沙律好新鮮,配埋黑醋,好開胃。而麵豉湯雖冇咩料,但好足味。章魚燒做得剛剛好,入面唔會乾晒,亦唔會好水狀,有少少包子既感覺,好好食而。芝麻雞翼都炸得好到位,唔會太油,都唔肥,味道調得好夠。好有睇頭既神奈川沖浪山海丼,一黎到就見佢個做型氣勢,超型,真係好大隻蝦。冇諗過會有咁多刺身,三文,吞拿,鯛魚,帶子,海膽,魚籽,真係食極都仲有既。仲要真係好新鮮,唔太肥,冇筋位,亦唔會有醋味。刺身御膳都好正,2份都冇咩相同既刺身,真係好正。呢個價錢有咁多咁新鮮既刺身真係好抵。
佢地既和風沙律好新鮮,配埋黑醋,好開胃。
而麵豉湯雖冇咩料,但好足味。
芝麻雞翼都炸得好到位,唔會太油,都唔肥,味道調得好夠。
刺身御膳都好正,2份都冇咩相同既刺身,真係好正。
呢個價錢有咁多咁新鮮既刺身真係好抵。