2020-03-12
最近愛上左食串燒,上網搵吓搵吓見到呢間餐廳口碑唔錯,而且價錢唔貴,就同朋友去試吓餐廳望落去好乾淨企理,裝修得幾雅致,串燒嘅款式都算多,而且仲有薄餅、意粉、小食嘅選擇首先叫咗雞胸軟骨串同埋羊肉串,見到餐牌上寫住好,相信質素都有一定保證果然冇令我失望,雞胸軟骨串好有特式,平時出面嘅餐廳好少食到,軟骨咬落去脆卜卜,加上雞肉好嫩滑,再配埋甜甜地嘅燒汁好惹味羊肉串肉質唔會太韌,充滿孜然粉嘅味道,可以一試海鮮方面就揀咗牛油燒開邊大花蝦,花蝦肉質結實,食得出新鮮,配上蒜蓉去燒,可以帶出海鮮美味另一款我覺得必點嘅就係串燒豆腐,網上都見到好多人讚,親身試過之後覺得真係好食,豆腐外層超級脆,裏面就好滑,再加上醬汁,整體好有驚喜而冬菇亦都好鮮味,燒完之後一啲都唔乾仍然保留到水份泰國蘆筍亦都好好味,清新嘅味道可以平衡一下食串燒時嘅味蕾我另外都幾鍾意燒日本芝士年糕,佢嘅外面煙韌,內裡有芝士醬,QQ地值得試燒菠蘿亦都好香,外邊燒到焦糖色,入邊仍然保持到菠蘿嘅濕潤,酸酸甜甜好開胃餐廳仲好細心提供左唔同調味料同埋醬汁,可自由選擇,連辣度都分左大辣中辣同小辣,可以遷就到同台嘅朋友,而且仲有泰式酸辣汁調味,夠醒胃因為唔飲
羊肉串肉質唔會太韌,充滿孜然粉嘅味道,可以一試
而冬菇亦都好鮮味,燒完之後一啲都唔乾仍然保留到水份
泰國蘆筍亦都好好味,清新嘅味道可以平衡一下食串燒時嘅味蕾
因為唔飲啤酒嘅關係,所以就叫咗支烏龍茶去消滯,配串燒都好一流
要特別讚一讚職員態度十分良好,笑容親切,令人有賓至如歸嘅感覺,而且上菜速度都算快,令我成晚好有驚喜,覺得好抵食