2018-12-30 358 浏览
終於。。終於都食到啦!人食我又食 (爆) 我好怕好怕排隊,所以諗住12點左右應該唔會太多人排,好彩俾我估中左,前面排大約8個左右啦!等左20分鐘就入得啦~好開心唔洗搭檯囉,我見前面有啲人話要搭檯,我寧願坐bar檯,冇咁唔自在嘛。首先梗係要食原味班戟啦,厚厚的彈到我面前,實在太難控制自己啦~不得不讚佢個梳乎厘,空氣質感做得好好,蛋味香濃到不得了,我想講。。佢個cream係有楓糖味,實在做得太好了,好喜歡呀!另外當然要叫法式焦糖班戟啦~滿佈新鮮嘅士多啤梨 & 香蕉,每塊班戟上面都有焦香嘅糖,圍邊仲要係食到焦糖脆脆地,燒得恰到好處,同樣地有楓糖味嘅cream,太match啦~我一定會再黎幫襯㗎 (笑)飲品方面我叫左薄荷mocha..賣相好靚,第一啖飲到上面嘅朱古力碎,應該係薄荷朱古力吧,飲多兩啖我又唔係太中意,下次試第二樣先。另外仲叫左 Honey Orange Lemonade,下次叫少甜好啲,橙味好出,反而蜜糖味得好少,不過整體係好味嘅,good choice。新店俾到我好日本嘅感覺,不過隔離間 I.t.周不時喺店面噴香水,對於剛岩氣管敏感嘅我確實難頂左啲(笑) 下次再同朋友去多次 ye

新店俾到我好日本嘅感覺,不過隔離間 I.t.周不時喺店面噴香水,對於剛岩氣管敏感嘅我確實難頂左啲(笑) 下次再同朋友去多次 yeah ~