2010-12-24
今年可能市旺, 大大小小的酒店, 餐廳都成個月都分時段, 重好貴, 選來選去無得好選. 跟住阿媽話之前一天遊去過恆豐酒店食BUFFET 話D 三文魚好新鮮, 見佢 22/12 都無分時段, 重有8折, 無選擇下就BOOK 了.其實問心我係一D 期望都唔敢有, (因之前就算去 洲際, SHERTON, 更至半島 (日式) 我都覺得只係OKAY, 名多於實), 只係諗一家人過聖誕食一餐, 又可以玩成晚已好足夠.去到個埸係細細地, 但都算OKAY, , 不過D 食物真係物超所值的好好好... 想唔到比起好多大酒店都好得多. 今次係燕窩主題- 海鮮都好多, 也很新鮮 (生豪, 鮮蝦, 龍蝦仔, 長腳蟹). 不停供應..- 魚生好新鮮, 雖然種類得幾樣, (三文魚, 吞拿魚, 墨魚, 另外重有兩種), 但三文魚好新鮮重係厚CUT 好正, 好好味, 重有三文魚花之戀, 爸媽食了勁多. - 熱盤 不停轉, 有D 心思, 我食了日式蒸蛋, 魚柳, 好好味, 重有田螺- 燕窩蟹粥, 好食.- 每人一客的 鵝肝焗飯, 勁好味...- 想唔到燒牛肉, 燒得幾有水準, 多汁唔硬.. 正.重有焗元貝,
去到個埸係細細地, 但都算OKAY, [上次去 半島 (日式BUFFET) 個場反而又細, 又舊 要 $5XX], 不過D 食物真係物超所值的好好好... 想唔到比起好多大酒店都好得多.
今次係燕窩主題
- 燕窩蟹粥, 好食.
- 每人一客的 鵝肝焗飯, 勁好味...
- 想唔到燒牛肉, 燒得幾有水準, 多汁唔硬.. 正.
重有焗元貝, 好正, (唔記得影相)
- 甜品比較小, 傳統的只有日式CHEESE CAKE, 朱古力噴泉 幾樣, 再加主題燕窩甜品, 其中 '日本北海道牛奶PUDDY, MOVEN PICK 雪糕' 最最正.
OVERALL, 食物新鮮, 有心思, 好好味, 想唔到這間不起眼的酒店, 卻有超水準BUFFET, 一定會成日來.
X'MAS 都有8折, 平時好似重平, 第時D 咩紀念日都可以來HERE 食餐好.