2020-05-24 295 浏览
趁内地團仍未開始,去咗東涌東薈城逛逛,的確係少咗好多人😂對上一次嚟都好多年前,呢度啲舖頭都變咗好多,行到有啲餓就搵食,原來都有好多食肆,最後選擇這間,單睇舖頭名,真係唔知佢有咩食,估計係港式餐廳,去到見到的確係港式茶餐廳,牆上面有不少有關香港特色嘅圖畫,裝修仲有啲懷舊Feel🥰食物種類好多,仲有些係懷舊菜,而且價錢合理,我們叫咗幾樣野:🥢芝士菠菜吞拿魚焗螺絲粉:爸爸食嘅,熱辣辣,芝士味濃,有菜🥬有魚🐟均衡營養👍🥢喇沙豬扒湯米粉🍜:媽媽我一向都喜愛食喇沙,因為不太辣,仲有椰香🥥,這個喇沙正合我意,椰香味濃,每一口米粉都沾滿喇沙嘅味道,最正係啲豆卜,吸收晒喇沙湯嘅味道🤤,豬扒煎得恰到好處,不油膩😋🥢兒童餐:最近出街,多人咗留意有無兒童餐,這間港式茶餐廳竟然都有,呢個餐有亞女最愛嘅薯條🍟、芝士🧀通心粉、果汁,仲有啫喱做甜品😋上網睇返原來唔只東涌有這食肆,仲有青衣、荃灣、屯門、大角咀都有,有機會大家都去試下吖👍
趁内地團仍未開始,去咗東涌東薈城逛逛,的確係少咗好多人😂