2025-08-16
第二次嚟到 UnME,依然無令我失望!😍呢間餐廳地方寬敞、氣氛舒服,好啱喺啟德睇Show前同朋友坐低慢慢歎✨。今次試咗以下幾款菜式:🔴 黑魚子、鮮蟹肉牛油果 配 酥炸脆球入口清新,牛油果綿滑配鮮甜蟹肉🦀,加上啖啖鹹香黑魚子,油炸脆球口感一拍即合🟠 北海道帶子、虎蝦、海鮮 配茶壺龍蝦湯店員會係你面前倒湯,龍蝦湯濃郁香滑,海鮮鮮味十足🦀,帶子熟度控制得好準,入面好軟熟,仲有好多蜆肉🟡 蘋果木煙燻法式鵝肝配炙燒焦糖香蕉鵝肝香滑豐腴,煙燻香同甜美焦糖香蕉🍌意想不到地夾,甜鹹交錯,層次感一流🟢 烤龍蝦尾海鮮汁燴飯飯粒吸滿海鮮精華,鮮味濃重😋,龍蝦尾肉質嫩滑🦞,好大隻同彈牙🔵 UnME 杜拜朱古力開心果提拉米蘇必食甜品,超級推介✨✨!外面層朱古力味濃而不漏,我自己本身都好鍾意食開心果,入面既開心果提拉米蘇甜度適中唔膩,好驚喜!上面既杜拜朱古力脆脆亦好好食!🟣 藍柑咖啡維也納雪山賣相高貴打卡一流🗻,上面一層Cream好厚實,中間既咖啡好易入口,層次豐富⚪️ 京都柚子酒柚子味濃,清新解膩
🔴 黑魚子、鮮蟹肉牛油果 配 酥炸脆球
🟠 北海道帶子、虎蝦、海鮮 配茶壺龍蝦湯
🟡 蘋果木煙燻法式鵝肝配炙燒焦糖香蕉
🟢 烤龍蝦尾海鮮汁燴飯