2019-07-14
最近少寫了食評,但因為呢度D野食同啤酒好好食,我都要讚下。其實我黎呢度,好大程度係為咗D靚啤酒而來! 屯門區德式餐廳好少有,所以我係同朋友特登嚟試,為咗飲啤酒而來的! 我叫咗杯Somersby,帶有蘋果汁的啤酒,夠晒冰凍,呢款啤酒味係無甘濃烈,淡雅D,飲落好清新,係賣飛佛! 朋友係酒鬼一名,叫咗杯Dar Bier Lager,啤酒的槐花味好濃烈,係幾苦嘅啤酒,好啱男人老狗飲,不過我對果味啤有偏好,都叫咗幾round Somersby。我地叫咗D送酒美食,啖啖烤肉送酒一定Perfect,無叫德國咸豬手,反而愛食美式燒排骨,D烤肉好入味,有肉汁,有骨嚼下,食得好爽,送啤酒堅正。另外巴馬成咸火腿,好食唔係一味死咸,肉味好好,貴價貨嚟,食落真係好食,原來送啤酒又係妙品! 重有叫咗咩芝士蔥薄餅,我鐘意佢夠薄夠脆,重有拉狀芝士和蔥香,好芝味。