2021-05-07 54 浏览
🌟涼風陣陣又係食雞煲既季節,麻辣雞煲就食得多,今次搵左間比較小見既芝士雞煲,睇下能唔能夠一決高下🤨——————🐽 黃金芝士雞煲由於得我同朋友2個人食,為咗可以之後再打邊爐,我地按耐着自己嘅慾望,芝士份量叫左普通😣雞煲一揭起蓋,芝士香味四瀉,濃濃既芝士醬包圍住大大舊既雞髀肉😍🐽 五香鮮牛肉由於食完個雞煲已經有小小飽制,所以就無叫到平時打邊爐必點既肥牛🙃但估唔到甘樣反而有驚喜!鮮牛肉每一塊都切到厚厚的,店長亦將牛肉醃製到好滑嫩😝🐽 哈哈蝦中寶(半份)餐牌上印左幾張食物相,蝦中寶就係其中一樣😋佢比平時食開既蝦丸更加大粒,食落完全唔覺落左粉,啖啖都係蝦肉,真材實料!🐽 娃娃菜,辛辣麵店家將娃娃菜切開左4份,另到放落爐到煮既時候會自己散開,非常貼心😁最後用辛辣麵加芝士湯底作結,真係好滿足🤣
🌟

——————

🐽 黃金芝士雞煲

🐽 五香鮮牛肉

🐽 哈哈蝦中寶(半份)

🐽 娃娃菜,辛辣麵