2014-06-05 3670 浏览
如果要食放题,其实主要系睇剌身新不新鲜,更重要系熟食既水准,因为剌身都系考验来货.上次黎番本食过放题,觉得剌身固之然新鲜,更重要系有部份好食既熟食!近呢几年重太多伏了,所以都系揾呢间食过稳阵上次我努力为番本食左N只赤虾,依家谂起都好得人惊.其实要系放题番食到番本,只可以系心理上,现实唔太可能.问君能吃几多旧,恰似一碌赤虾向胃流.每人食到十几只已经好多了一开始都系要点唔系升级既剌身开开胃,三文鱼够滑鱼味足,亦算肥美,白肉豚亦系肥美之选,始终够多鱼脂特别美味.其他无咩食到,不评论牛柳粒黑椒味十足,肉无过熟但比较实,洋葱令到肉粒味道更平衡不太辛辣,算系个几开胃既食物焗蚝下既调味很浓,沙律酱芝士烟肉之类集于一身,把蚝肉不大既缺点覆盖,连酱汁一同放落口十分满足.旁边既炒鱿味道与牛粒相若清酒煮蚬亦很清甜,其实重点在于汤,蚬肉味道已流在汤中呢度饮品有齐嗥酒汽水,更重要系清酒梅酒亦有.我当然要饮下梅酒,酸酸咪咪,梅味浓郁够冰冻主角出场,众志成城一起消灭赤虾.肉厚爽甜,啖啖肉,虾头膏更是精采,味道浓厚无异味,当你食左呢个SIZE既赤虾,你就会完全放弃食手指尾SIZE甜虾仔.呢50蚊既升级MENU一定要加

清酒煮蚬亦很清甜,其实重点在于汤,蚬肉味道已流在汤中
赤虾
主角出场,众志成城一起消灭赤虾.肉厚爽甜,啖啖肉,虾头膏更是精采,味道浓厚无异味,当你食左呢个SIZE既赤虾,你就会完全放弃食手指尾SIZE甜虾仔.呢50蚊既升级MENU一定要加.咁大只任食既赤虾真系唔系度度有得食.带子就系大大只再切片,一只约4片,同样鲜甜,十分新鲜.油甘鱼亦系必食,鱼味十足,虽不是腩位,但鱼味已很强.第一ROUND叫得8只填虾,不用3分钟已经灭族了
羊架亦系呢度必食,孜然粉下得足,亦带甜,肉不鞋,十分滋味!基本上不用沾芥辣同薄荷酱
呢个系第2ROUND既剌身拼盘,继续赤虾GOGOGO.一路食赤虾,一路幻想恒指升上3万3高位,有另一番感觉
呢个鱼干烧得鱼干脆,带咸,送酒不错
蟹粥
蟹粥亦系水准之上,粥绵,下了菇类,令粥底更香浓,蟹味虽不够强烈,但起马足料,蟹盖亦有膏食.4个人食每人几口已很足够.另外呢度既烧菠罗亦系十分好食,因为极多汁,落左少少肉桂粉同焦糖更香甜,必食.
呢个牛肉串略为过火,不建议
辣味吞拿鱼军舰用左泡菜酱捞吞拿鱼粒,算系将吞拿鱼提味了.最开心系紫菜仲有少少脆唔系软皮蛇.上面那堆不是我的,我紧系同赤虾死过
呢度既寿司同ROLL做得比较细件,亦系明智,因为太大旧我完全无兴趣.呢个沙律卷用千岛酱捞蟹柳,都叫几开胃
炸物我都无食到
叫左2个小食,酸萝卜系中式那种,够酸够爽.三文鱼皮系味付,咸咸甜甜带麻油香
味噌汤同行一人饮了5碗,实在霸气.我就饮左人参鸡汤,参味甘而不苦,汤头不过咸,下足料,养身之选_
最搅野呢度系有酸辣粉,汤底用猪骨汤加上大量辣椒类去煮薯粉,十分剌激,如果薯粉唔好煮太软更好食
芒果布甸起马食到真果肉,算系满意了
FACEBOOK LIKE完后送既鲍鱼SIZE比较细,但送既就不介意

星期日晚上7点半,每人$208.升级$50,加1后姐系每人283.8,换来既系满肚赤虾

2014-06-01
$283.8