2017-04-13 138 浏览
觀塘而家重建不少商廈同住宅,成個地區都煥然一新,不再是老城區,亦有不少食肆進駐了部建商廈內,提供了不少選擇。想唔到,星期六晚上的商廈,有唔少人流,附近亦沒有住宅,必然是口碑而來!從外望入去,餐廳人流都坐得有八成人客,當我地坐下來不久,已開始在外,需要等位了,相信價錢又十眾化,又不設加一服務費。餐廳晚飯時候,除左有小菜,每個小菜都附上一碗大大碗的香飯,例湯。仲有提供西多士、豬仔包等。咖哩海鮮飯~香濃咖哩,濃而稠,海鮮種類有幾款,有元貝、魚柳、青口、大蝦,絕對是超值!招牌黑椒牛柳~五成熟,切開仲有小小粉紅色澤,用上厚切,夠嫩、稔滑、淋上黑椒汁,味道更香濃,薯泥夠溶,芝士香濃,味蕾的享受。冰涼夏日飲品,雜果賓治,大杯又便宜,會再比多一罐汽水,自由加添,只是10元。