2019-05-31 47 浏览
今日收工想同朋友仔飲杯啤酒🍻吹吹水,上網就搵到呢一間喺尖沙咀美麗華地庫嘅Espresso Alchemy。位置好方便好易搵,一搭電梯落到去行入啲就見到。而且裝修好新淨,用咗雲石同金屬嘅設計俾人感覺都幾高級舒服。⚜️餐廳分開咗兩邊,私隱度好高。一邊係餐廳入面,另一邊係好似露天嘅開放式位置。我同朋友就入左去,坐得舒服啲。我地一人叫咗一杯啤酒同叫咗一份烤腸仔配薯仔沙律。🥗份沙律有一條類似司華力腸再配三條幼身嘅豬肉腸🐽,另外配有一個甜甜地酸酸地嘅芥末醬。🥔薯仔沙律方面就好清新,因為佢配有少少西芹同埋🥒酸青瓜。第一次飲咖啡店嘅手工啤,我哋試咗呢一個Ethiopian pale ale,未飲落去就聞到好濃咖啡味,入口有少少甘口,但冇黑啤咁厚身,比較輕好易入口。另一杯我哋就叫左Galaxy pale ale ,淨係聽個名都感覺好夢幻🌌,佢係蜂蜜🍯同花香🌻嘅味道,相信女仔應該會幾鍾意。其實呢度除咗啤酒之外,亦都有咖啡同朱古力,但我哋今次試左手工啤,所以下次再試吓其他喇!
,一搭電梯落到去行入啲就見到。
我同朋友就入左去,坐得舒服啲。
我地一人叫咗一杯啤酒同叫咗一份烤腸仔配薯仔沙律。
烤腸仔配薯仔沙律

Ethiopian Pale Ale