2024-04-20 27 浏览
2024年4月8日 星期一终于放完复活节假,要重拾心情投入工作,所以全日都做到冇停手,一放工就决定对自己好啲,于是就去到大围围方嘅商场行吓街调节下喺商场3楼嘅Louder呢度,竟然发现里面仲有一间咖啡店,真系完全估唔到餐厅虽然唔系好大,不过有落地大玻璃,所以有自然光渗透入去,可以一边饮咖啡,一边睇到出面嘅风景,感觉好chill餐厅分别提供咖啡餐牌同蛋糕餐牌,每款咖啡都写咗咖啡同牛奶嘅比例,啱晒我呢一种初学咖啡嘅人士,一睇就睇得明,而蛋糕餐牌就剔咗是日提供嘅五款蛋糕,最后我要咗一杯latte同士多啤梨芝士蛋糕等咗几分钟,店员就已经整好latte,见到拉花拉得好靓,用嚟打卡一流,由于我要左oat milk,味道应该冇牛奶咁浓烈,但系饮落去仍然饮到奶味,十分幼滑,加上咖啡味几香浓,整体味道好平衡至于件士多啤梨芝士蛋糕口感好细滑,每啖都食到士多啤梨既香甜,而且个蛋糕食完都唔觉好腻,配埋latte简直系一流!!
2024年4月8日 星期一

2024-04-08