2022-11-13
以前食過粉嶺有間喇沙店,估唔到而家裝修過,仲多咗好多選擇✅~晚市套餐有兩個小食跟兩個主食同甜品都只係198,真係幾抵食👍~香爆蝦油馬拉盞通菜煲嘅馬拉盞好惹味,原煲熱辣辣上檯時香味四溢🔥一口馬拉盞蝦多士比想像中細粒🙈但係好脆好香口,唔會太鹹~我本身都鍾意食豆卜,佢啲五香脆炸豆卜炸到勁脆~面頭有啲五香粉,再點埋佢跟嘅梅醬,鹹鹹酸酸好開胃我見周圍都好多人點咗呢個班蘭椰漿飯配五香滷肉,淡綠色嘅飯有住淡淡嘅斑蘭香🌱而滷肉係一卷嘅,外面而炸脆嘅腐皮,裏面有好香嘅五香味亦有芋頭,再加埋爽口嘅馬蹄粒真係幾正~星馬嘢都有薄餅咁有趣🍕?原來餅底係油酥餅之類,非常香脆🦑!加埋啲海鮮同芝士,非常吸引~另外點咗個馬來甘香醬炒蘿蔔糕~個醬真係好香,有少少香茅味,有點辣,但又好香口~我唔食榴槤,但媽親大人表示超正!好香嘅榴槤味,再要加埋軟滑嘅芝士蛋糕口感,佢話會想encore呢個焦香榴槤芝士蛋糕😂😂而我最鍾意就係斑蘭咖央多,個多士唔係普通烘麵包咁得個面脆🍞,係由外脆到內入面有斑蘭醬同埋牛油🧈,又香又肥又邪惡😈呢間嘢性價比高,而且啲嘢食又好味,住附近嘅朋友應該都會常來如果特登過嚟試,我就推介必試佢嘅斑蘭椰醬飯同埋斑蘭
香爆蝦油馬拉盞通菜煲
一口馬拉盞蝦多士比想像中細粒🙈
但係好脆好香口,唔會太鹹~
一口馬拉盞蝦多士
我本身都鍾意食豆卜,佢啲五香脆炸豆卜炸到勁脆~
面頭有啲五香粉,再點埋佢跟嘅梅醬,鹹鹹酸酸好開胃
五香脆炸豆腐豆卜
班蘭椰漿飯配五香滷肉
星馬嘢都有薄餅咁有趣🍕?
原來餅底係油酥餅之類,非常香脆🦑!
加埋啲海鮮同芝士,非常吸引~
自家秘製茄醬鮮果海鮮烤烙餅批
另外點咗個馬來甘香醬炒蘿蔔糕~
個醬真係好香,有少少香茅味,有點辣,但又好香口~
馬來甘香醬炒蘿蔔糕
我唔食榴槤,但媽親大人表示超正!
焦香榴槤芝士蛋糕
入面有斑蘭醬同埋牛油🧈,又香又肥又邪惡😈
自家製班蘭咖央多士
呢間嘢性價比高,而且啲嘢食又好味,住附近嘅朋友應該都會常來
如果特登過嚟試,我就推介必試佢嘅斑蘭椰醬飯同埋斑蘭咖央多了~
斑蘭龍眼冰 & 桔仔梳打