2020-09-11
來到長洲一遊,穿過大街小巷,經過一間門面好多人,擺設很吸睛的小店,於是就入黎一問究竟。作為藍色系愛好者既我,呢間舖既Tiffany blue實在令我唔想走!!!除左色調之外,呢到仲有好多打卡點,一定要提既係仿製長洲港鐵站牌,愛貓之人係到仲有一隻好得意懶洋洋任摸唔嬲既貓!!同朋友點左兩杯飲品同兩個蛋糕,留意番特別蛋糕係每日有限量出售,果然係新鮮製造有品質保證!故名思義,呢到最出名既係乳酪飲品,非常推薦呢個秋季限定既甘露乳酪,芒果柚子乳酪既配搭,有一種食緊楊枝甘露,再加上甜味既新碰撞!另外兩個蛋糕都非常好食,分別係女士一定愛既草莓味(仲有蝶豆花藍白配合超靚!), 以及我個人更愛不釋手呢到獨有既大馬士革蛋糕!大馬士革問過店員係呢到獨有既茶,蛋糕中既茶味非常重,如果同樣鐘意抹茶既你我相信你一定鐘意!!最後一提既,就係就算你唔想食野,呢到都有唔少香港特色又好岩年青人既精品賣,我下次黎長洲一定會再黎,聽住周杰倫既歌,過輕鬆一小時~~