唔ok嘅豬扒撈公仔麵 mujibbt等级32018-05-16489 views Follow 星期日想喺紅磡搵間茶餐廳,見到食評係咁讚呢間嘅煎豬扒撈公仔麵,話件豬扒又大又正! 所以就特登行過嚟試下! 常餐B係瑞士雞翼/煎豬扒撈公仔麵加+ 炒蛋/煎蛋 + 多士/蒜蓉包+嘢飲。於是揀咗豬扒撈公仔麵。件豬扒好油係呀,塊豬扒係好大,但我覺得佢好油膩!肉質咪係腍腍哋囉。食差唔多一半,已經唔想再食。 可能男仔食會覺得咁油係ok,女仔食嘅話不如都係揀返瑞士雞翼(雖然我未試過)。 啲麵唔會好淋,但唔算好彈牙,啲汁都好普通,一啲都唔覺得好味。 (我果日係非常肚餓!但都唔覺得好味)件豬扒好油以「唔好浪費食物」咁嘅心態去食多幾啖。。。。都係放棄啦!炒蛋多士多士同炒蛋就正常。 杏霜都ok!The above review is the personal opinion of a user which does not represent OpenRice's point of view.LikeShare唔ok嘅豬扒撈公仔麵 紅磡冰室 https://s.openrice.com/QrLT0m8Sk00Report Post Ratings2Taste3Decor4Service3Hygiene2ValueDate of Visit2018-04-15Waiting Time10 Minutes (堂食)