2017-04-09 262 浏览
以前成日聽住大埔既朋友話三多炸脾好食,但因為太遠,一直未有機會試。 而家好多地方都有店,好容易可以買到。旺角三多開左好一段時間,我都一直未有時間試 。早幾晚見去開旺角,又未食野~ 決定試下。十點幾都有唔少波友踢完波買雞脾~雖然未至於排長龍,但客人一批接一批~ 生意唔錯~店面好多宣傳介紹~ 話比你知三哥的確唔係浪得虛名~之但係~喺一堆宣傳介紹入面,寧寧舍舍話唔食皮就係褻瀆隻雞脾。。。Hmmmm....我真係已經好多年無食皮。。。 三多既雞脾皮有乜特別。。唔食就褻瀆咁誇張 一陣脾到,真係要試下~隻雞脾勁大隻~ 大過一個正常女仔塊面 塊皮好金黃~ 貌似脆噹噹咁~ OMG 真係好好食~ 炸粉夠薄~ 加入左麵包糠之類去炸~ 所以咬落去真係索索聲~ 就係呢一下索索聲~我明白我真係唔可以褻瀆隻炸脾~雞脾肉經醃過~ 非常夠味~另外,一咬落去真係勁juicy ~ 啲汁真係好似想標出黎~ 拿~再望一望隻雞脾,你會見到雞油脂潤澤雞肉~明符其實有樣有內涵架~

店面好多宣傳介紹~ 話比你知三哥的確唔係浪得虛名~

三多既雞脾皮有乜特別。。唔食就褻瀆咁誇張
一陣脾到,真係要試下~
隻雞脾勁大隻~ 大過一個正常女仔塊面
塊皮好金黃~ 貌似脆噹噹咁~

外卖自取