2022-09-05 113 浏览
今日我一個人去尖沙咀食lunch😋去食Omakase,呢間啲壽司超高質,我直頭覺得自己置身於日本🤤🫶🏻平時食壽司,好多地方都一夾就散,呢到係一定唔會,所有食材都好新鮮,我呢一餐真係食到抱住個肚走😂師父超有禮貌,職員不停為我加茶🍵平民嘅價錢,五星⭐️級嘅服務🫶🏻超級力推比大家💕我食呢個餐,前菜有枝豆,芥末八爪魚拼吞拿魚粒,吞拿魚粒嘅口感好似細個食個隻台灣魚粒噤,麵豉湯同沙律菜,食到最尾嘅蔥吞腩魚腩,我真係飽到上心口啦🤭連師父都望住我笑住講最後呢道🤣大家記得食埋個甜品,我雖然好飽,但柸北海道3.6牛奶雪糕真係太太太好味啦🤤我食晒,奶味超重超香💕🤤♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕♕❦金目鯛 魚肉黏口 鮮甜美味❦春子鯛 呢隻魚口感柔軟淡泊,質感比較柔嫩❦蜜柑鯛 蜜柑鯛嘅飼料中加左蜜柑皮,所以食嘅時候會有淡淡嘅蜜柑味,呢隻魚一啲腥味都冇,十分易入口💕😋❦梭子魚 呢種魚肉質清爽,油脂唔會太豐厚❦鰹魚腩 呢隻魚油脂豐富,滋味濃郁❦秋刀魚 肉質油潤肥美❦赤貝 表面帶光澤,食落肉質爽厚❦北海道海膽 呢度啲海膽超新鮮🤤味道濃厚甘甜💕👍🏻❦北海道牡丹蝦 肉質勁鮮味🤤超有膠質同彈力❦大

❦金目鯛 魚肉黏口 鮮甜美味

❦春子鯛 呢隻魚口感柔軟淡泊,質感比較柔嫩

❦梭子魚 呢種魚肉質清爽,油脂唔會太豐厚

❦鰹魚腩 呢隻魚油脂豐富,滋味濃郁

❦秋刀魚 肉質油潤肥美

❦赤貝 表面帶光澤,食落肉質爽厚

❦北海道海膽 呢度啲海膽超新鮮🤤味道濃厚甘甜💕👍🏻

❦北海道牡丹蝦 肉質勁鮮味🤤超有膠質同彈力