2018-05-15 623 浏览
今日係母親節, 本應係好開心既日子. 不過自上年起我慶祝既主角已經離開左我所以每年既呢一日我都變得好失落. 老公知道我既心情專登上OPENRICE 見到呢間好特別既甜品, 所以佢就專登車左我去食. 餐廳既門面好有FEEL, 入左去係行MOODY既工業風. 個MENU 好靚呀! 好多COLOUR 令到花多眼亂樣樣都想叫. 店舖都好多人,我地搵左位坐後就一人一個DESSERT再加杯LATTE.我叫左杯焙茶LATTE 老公叫左杯黑芝麻LATTE, 我地黑白雙殺! 哈哈... LATTE 奶味好重, 而黑芝麻味係比焙茶出色既, 可能係因為之前未試過既關係. 飲完個口仲係滿滿既黑芝麻香... 好似飲左碗芝麻糊但又唔會咁滯既感覺. 呢個係我叫既DESSERT呀~ 好日系!! 一個DESSERT有晒我鐘意既所有原素, 有蕨餅啦, 心太軟啦, 雪糕啦. 叮噹豆沙餅啦, 丸子啦... 仲要窩心到爆咁配上一杯綠茶. 成個都係好似為左我而設咁真係開心到核爆呀! 味道真係冇得彈粒粒紅豆夾綠茶仲點會有得輸. 丸子煙勒好有咬口... 真心好好好好味呀!老公叫左呢個香蕉朱古力窩夫~ 其實呢個價格俾到有呢個PORTI
老公叫左呢個香蕉朱古力窩夫~ 其實呢個價格俾到有呢個PORTION真係太過闊佬!! 真心真係一個DESSERT2個人SHARE都可以. 不過我咁貪心又點會咁遠黎到只食一樣咁小.  朱古力窩夫入口係鬆化同好重朱古力味, 中間仲有D CHOCOCHIPS, 香蕉都好有HEART 一片片切好之餘仲要有焦糖面令到香蕉更加特別. 再加埋涼透心既朱古力雪糕就更加冇得彈啦!
2018-05-13