屋企人生日,又有藉口追星。不过实在比米芝莲2星推到期望太高,有啲觉得不外如是。 今次嚟食午市,呢间中菜厅喺酒店嘅102楼,用落地大玻璃做窗,天气好都几靓,不过就算天气唔好有啲自然光都几舒服。装修有中华风但又至于超传统,环境非常唔错。 我哋叫点心为主,好几款都系推介菜式。但食完真系比唔出咩食评,只系可以讲唔错,但冇乜亮点,转个头就已经唔记得系咩味。 唯独炸酿鲜蟹盖真系值星星,侍应介绍系用咗阿拉斯加蟹同埋越南肉蟹拆肉,蟹肉份量非常非常多,亦都爽口鲜甜,加少少喼汁提味更加正👍🏻😋 另外蜜烧西班牙黑豚肉叉烧都唔错,唔算好肥但肉好腍,有肉汁,调味亦适中 酥皮蛋挞系最失望,50几蚊一个,但酥皮同馅都冇任何特别,外面啲饼店有更加多又平又好食嘅选择!☹️ 有一点唔系好关间餐厅事,但都间接令到我哋食得冇咁enjoy,就系佢好多招牌菜都系煎炸焗类热气嘢,食食下就觉得滞,大家叫嘢食可以留意下 最后讲埋米芝莲都好重视嘅服务,都系合格但冇亮点,要做嘅嘢大致做足,但有时加茶都颇慢。结论:呢间中菜厅以星级奢华定位嚟讲,各方面都有好多进步空间🤨*****多quota评价:😐Quota正常用(🤮<☹️<😐&

炸酿鲜蟹盖

*****
多quota评价:😐Quota正常用
(🤮<☹️<😐<😋<🤤)
炸酿鲜蟹盖
  • 蜜烧西班牙黑豚肉叉烧