2014-06-02
期待左好耐~終於都到今日啦~~!同粉絲黎呢到食蟹蟹自助餐~今日目標只係 - 蟹!!!去到門口~未夠鐘已經有好多人等入場~餐廳堅持要夠鐘先開始帶位~時間一到當然變得感覺混亂LA!!這日仲有几個唔同的大機構喺到聯誼,我地真係夠運~!起碼撞口撞面的都係本地人~~! 哈~!安頓好之後就出去搵食~冷盤類款式雖然唔算多~一般的蝦,螺,青口都唔少得~當然仲有蟹腳~話晒係用蟹做主題,凍蟹系列緊係唔少得,真係又多又正又大件~而且食落仲好新鮮~見佢有麵包蟹蓋真係忍唔住手~即時夾左兩件~入面仲有一大舊的蟹膏~都咪話唔過份~漿汁除左一般的茄汁檸檬角之外,我見仲有一兜應該係師夫特別調制的~香香辣辣,几得意~熱食分兩大部份~燒烤同中式煮,當然仲有西冷牛同燒豬柳~西冷牛同燒豬柳出品一般~~燒得太耐失去左一D應有的肉味~燒烤部份有菜有肉~但好多都燒得太過火~乾晒身,而且燒定太多了~放喺到耐左令人睇到都唔係咁想夾~~中式煮部份款式唔算太多蒸魚同牛脷算係出色之咋~!!其他仲有炒粉麵飯~!!我未有機會品嘗~!當中有個虫草燉湯真係不可不試~~入味得黎又唔會覺得咸,完全可以飲到原材料的精緒~自家制甜品款式算多~但出品一般~反而
今日目標只係 - 蟹!!!
我地真係夠運~!起碼撞口撞面的都係本地人~~! 哈~!
安頓好之後就出去搵食~
熱食分兩大部份~燒烤同中式煮,當然仲有西冷牛同燒豬柳~
西冷牛同燒豬柳出品一般~~燒得太耐失去左一D應有的肉味~
自家制甜品款式算多~但出品一般~反而令我心動的係佢所用的雪糕係有3種牌子咁多~款款都係正野~絕對可以食返夠本~!我第一次咁痛快咁食雪糕!!!正~~
總括黎講..呢個價錢呢個質素絕對值得一試~!
题外话/补充资料:
洗手間設備緊係要有啦~話晒都係酒店喎~空間雖然比較細~~論衛生乾淨,點都係酒店出品~!