2016-05-17 1162 浏览
終於又捱過一周,就同三五知己獎勵下自己,去餐靚靚和牛睇中依間野係佢可以有高質和牛食,而之後又有放題,唔洗驚食唔飽。起爐後,炭火紅旺,有明火的熱氣逼出,令人更加肚餓。首先食既係每位包一碟既澳州黑毛牛和牛,粉紅的色澤格外誘人,切得很薄,炭火的炙烤下很快轉色,挾起點上醬汁入口,牛味很濃,雖未到入口即溶,但都好味。放題方面,我地點左香草牛油燒大磨菇,五色胡椒一口牛舌等等。我自己最鍾意食蘑菇,剛燒好的大蘑菇內含飽滿鮮美的汁液,一咬下去嫩彈無比,還有好香既牛油香,食落啖啖菇肉,令人好滿足。一口牛舌表面塗滿胡椒粉,有很香的胡椒味,入口爽韌有嚼勁,飽含肉汁,微辣惹味,可以一試。手羽先,即係雞翼,已切成單骨,容易進食。 燒完非常之滑嫩冒熱氣。芝士櫻花黑豚肉卷,切得薄薄的豚肉卷上撒上一層芝士粉,燒完除左豬肉本身既香味外,有淡淡既芝士香。我地都喊左個韓式手造餃子,有點過油,但外皮焦脆,ok la。最後既甜品係盛八淇冰(即係雪糕)。 雲呢嗱底,上有焦糖醬,略甜。總結黎講, 我地最鍾意食既係和牛同大蘑菇
終於又捱過一周,就同三五知己獎勵下自己,去餐靚靚和牛
起爐後,炭火紅旺,有明火的熱氣逼出,令人更加肚餓。
放題方面,我地點左香草牛油燒大磨菇,五色胡椒一口牛舌等等。
總結黎講, 我地最鍾意食既係和牛同大蘑菇