2023-05-14 2513 浏览
幾個月前去過黃埔海逸酒店嘅咖啡廳食自助餐,適逢今日母親節,一於就帶埋母親大人再黎吔返餐。整體上,我覺得佢嘅食物質素keep得唔錯,尤其係涷海鮮、燒牛肉、生蠔都好好食。涷海鮮食落都新鮮,肉質唔會煤,蟹腳唔知係咪轉㕑呢,好似比幾個月前咸d。燒牛肉鮮嫩多汁,生蠔大大粒肉質鮮美。芝士焗龍蝦就好受歡迎嘅,一出好快就冇,不過refill好快,基本上一盤接一盤,一定食得到。仲有新出左個芝士同ham拼盤都好正。芝士控嘅我種種cheese都試下,爽。仲有燒鰻魚都好好味,真係燒得好有心機,個面焦脆,咬落去好軟滑。仲仲仲有個炸鮮奶又係一定要試,其實又唔係話好驚為天人,不過母親大人見到有炸鮮奶就好高興,話宜家呢d特色甜品好似越嚟越難搵到😅😅。不過呢,熟呢d嘅朋友仔就應該知,其實就真係好迫,環境就一般,而且我想講我攞完雪糕冇曬雪糕羹,攞完麵又冇曬筷子,好耐都冇refill,直頭攞埋第二杯雪糕都未有返雪糕羹,搞到要攞湯羹食,呢度就扣左少少分啦,不過整體都叫做唔錯啦。

2023-05-13
庆祝纪念