2019-03-05
早幾日去左釣魚船屋到食🐟一入到去就好有日本餐廳既風味,中間有一架大船,好似係可以係上面食🤔不過因為我同朋友加埋都係4個人,所以餐廳安排左間房仔比我地。間房以4個人黎講算係比較鬆動,有個窗仔,打開就可以釣魚,但係因為友人對海鮮敏感,所以個日我地就無釣到魚。但係望落個魚池,d水睇落去清澈,而且仲有唔少魚係裡面游動,都算係一個唔錯ge風景。而食物方面,整體而言都係算幾好食🤤個日我地食左個刺身拼盤,種類繁多,一個盤好似都有6-7種魚生係裡面🍣。每一種都好新鮮,雖然我都唔係好知係d咩魚🐠😂😂我地仲食左一個烏冬同一個蕎麥麵。相對個蕎麥麵,烏冬既表現出色好多,味道濃厚。一開頭我地唔係好知隻蛋仔要黎做咩既時候😂店員仲好好咁同我地介紹d配料有咩用。而且烏冬既價錢相對其他食物較為實惠,認真推介。之後我地都食左幾種卷物同d海膽,個人認為d卷物都好有特色,如果身邊有朋友唔係好中意食魚生,黎到呢間都可以試下佢地d卷物。但係,最令我印象深刻既係d海膽,平時我都唔係好中意食海膽,覺得佢地好大陣腥味,但係今次係呢間到食海膽真係驚艷左我🤣佢唔單止唔腥,仲好鮮甜,係有史以黎食海膽最好既經驗(p.s 可能係我平時食個d太平
而食物方面,整體而言都係算幾好食🤤個日我地食左個刺身拼盤,種類繁多,一個盤好似都有6-7種魚生係裡面🍣。每一種都好新鮮,雖然我都唔係好知係d咩魚🐠😂😂我地仲食左一個烏冬同一個蕎麥麵。相對個蕎麥麵,烏冬既表現出色好多,味道濃厚。一開頭我地唔係好知隻蛋仔要黎做咩既時候😂店員仲好好咁同我地介紹d配料有咩用。而且烏冬既價錢相對其他食物較為實惠,認真推介。之後我地都食左幾種卷物同d海膽,個人認為d卷物都好有特色,如果身邊有朋友唔係好中意食魚生,黎到呢間都可以試下佢地d卷物。但係,最令我印象深刻既係d海膽,平時我都唔係好中意食海膽,覺得佢地好大陣腥味,但係今次係呢間到食海膽真係驚艷左我🤣佢唔單止唔腥,仲好鮮甜,係有史以黎食海膽最好既經驗(p.s 可能係我平時食個d太平😂)
整體而言,我覺得呢間釣魚船屋都係一間值得嘗試既餐廳,雖然如果釣魚既話價錢會比較貴,但係其他食物我覺得都係物有所值既~如果大家有興趣嘗鮮,我都係十分推介ga👍🏻👍🏻👍🏻