2009-01-22
朋友話介紹好野比我地試,一向鐘意食冰的我,一定會舉腳話要去啦~~~個地方座位唔多,去到時見到有人在等,都好怕要等好耐,好彩等了一會便有位了。唔知係咪人多d野好買的關係,冇左生果味的雪花冰,真係有d失望,我們唯有叫2個綠茶味同1個薑味試吓,綠茶來先,但味道有d淡,之後再來薑的,便好好味,仲有辣的感覺,相比之下,綠茶便遜色了。所以我們便問侍應可唔可以把綠茶改做其他味,起初個侍應話整緊冇得改,但我地等左一陣都冇來,仲見到佢出緊其他的order,我咪問多次,點知佢又來左。但我覺得係個侍應唔肯改,我咪同個伙計諩話而家先來,但又冇得改單。可能個侍應唔好意思,所以話個杯請我地食,仲問我地想改咩味整過一杯來,我覺得咁樣做得好好,唔係因為個伙計請我地食多杯,係因為佢覺得佢唔啱而造過比我地,所以我真係要好好表揚吓呢個伙計丫~~~~