2015-06-06
一行三人買左團購卷,諗住開開心心任食點心點心不過不失,有好食有唔好食,團購就唔好抱住好好食既心態入去咁你就會覺得開心啲預早打電話去問有冇得booking係無既,係夠鐘就入問題係呢到路面個阿姐好簡單俾張飛你寫waiting no. 同人數跟住叫你落下一層唔係即刻有位坐好啦,要等我都接受到差唔多到我張飛我同個(?)知客小姐講左聲"我想要卡位"佢話要等, 都無問題隔左一陣,佢no都唔叫,淨係叫左"3位""3位"對唔住我真係唔知佢叫"3位"係叫我佢俾左下一位入去,我問番佢既時候,佢同我講:頭先我咪叫左3位你聽唔到咩?so sorry 我真係唔知佢好快補番張枱俾我, 我發覺唔係卡位我已經開聲叫佢俾番卡位我佢就叫我係番門口等知客小姐又去番門口,問有冇64號飛我真係頂佢唔順,爆左句: 64號? 64號咪入左囉!身為一個知客入左幾多個客人,叫飛叫到咩no都唔知,都唔知點做知客好,佢終於搵到張卡位俾我唔好講咁多,叫野食先任食都係最關心有冇漏單呢啲問題既姐第一round係無乜點漏既白松露餃,黑松露燒賣都有黎齊第二三round開始出事包括我地都無嗌既野(咸魚飽)出現左蝦餃變三籠,湯雲吞兩碗(無叫咁多)咩"雪
咁你就會覺得開心啲
跟住叫你落下一層
唔係即刻有位坐
好啦,要等我都接受
到差唔多到我張飛
我同個(?)知客小姐講左聲"我想要卡位"
佢話要等, 都無問題
隔左一陣,佢no都唔叫,淨係叫左"3位""3位"
對唔住我真係唔知佢叫"3位"係叫我
佢俾左下一位入去,
我問番佢既時候,佢同我講:頭先我咪叫左3位你聽唔到咩?
so sorry 我真係唔知
佢好快補番張枱俾我, 我發覺唔係卡位
我已經開聲叫佢俾番卡位我
佢就叫我係番門口等
知客小姐又去番門口,問有冇64號飛
我真係頂佢唔順,爆左句: 64號? 64號咪入左囉!
好,佢終於搵到張卡位俾我
第一round係無乜點漏既
白松露餃,黑松露燒賣都有黎齊
第二三round開始出事
包括我地都無嗌既野(咸魚飽)出現左
蝦餃變三籠,湯雲吞兩碗(無叫咁多)
咩"雪影叉燒包"變左"雪影杏汁飽"
有叫既野無出現
呢間野既服務水平真係有好大既進步空間
話說有碟排骨
真係好老實係骨黎既,食唔到
個待應收左之後都okay客氣同我地講番"任食就唔好浪費,如果唔係會收十蚊"
其實都明白既
隔左一陣,有個白衫既(?)經理聽到呢件事之後,
好大聲係我地隔離用不屑既態度同啲待應話:食唔晒要收十蚊,你咪同佢講番囉
佢愈講啲態度愈差, 荒死你聽唔到
我都忍住道氣咖啦,係屋企人同佢嘈左兩句
告一段落, 第四round叫糖水結尾
好第四round先出現既第二round 黑松露燒賣
食左一粒先發現有塊飽皮係到
同待應講, 今次佢無話要收我地十蚊啦
佢就拎走佢,之後話會同廚房講
服務係負評
食物一般般
豬潤腸粉啲豬潤好食; 蝦都好爽; 雪影飽都幾好食; 糖水楊枝金露非常好
炸雲吞既皮鹼水過重,好苦; 炸野加番塊墊底紙吸油更好
题外话/补充资料:
團購比較平少少, 好多外國遊客係到