2016-07-26
話說小妹同呀媽都極中意食麻辣鍋。今次黎到佐敦食街,揀左間號稱重慶辣鍋的二家姐試下😌小妹二話不說黎個辣鍋先。原來都要差唔多一百蚊一個...侍應好殷勤咁招待我地。醬料多就多款啦,要十五蚊一位既。而小妹叫左支烏龍茶都係十五蚊支。王老吉十二蚊罐。小妹急不及待叫個竹笙啦。因為竹笙會索哂D麻辣味!最爽就係咁!竹笙係新鮮既,既能索到麻辣汁佢紋理清晰,算係比較珍貴的食材!然後黎個手打墨丸。小妹覺得試左好多樣野食最難忘竟然係個墨丸,個料真係真材實料既,脆口。👍🏼小妹因為慳慣,所以無叫好多勁野,烏冬午餐肉呀鵪𪂹蛋呀同埋佢地招牌菜—麻辣皮蛋,皮蛋係值得一試既!因為佢有種香料好正!我諗同佢個鍋底一樣辣椒用牛油炒過👀至於火鍋重點安格斯牛肩肉,唔算太貴。牛味幾濃,香滑,相信配麻辣味係最出色都係大眾化口味!值得試。店員介紹左是日海鮮,小妹揀左聖子黎試。因為聖子好大隻,好比小妹的手指公呀(如圖)大隻爽口既,四十八蚊一隻,所以小妹只可以一嚐滋味啦。講起小食,佢隻核桃都值得一試既。因為甜核桃工序繁複。唔係自己係屋企就整到架!可以一試。最便就係佢啦,三十八蚊。