2023-09-10
𝕆𝕡𝕖𝕟 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝕞𝕠𝕦𝕥𝕙 𝕒𝕟𝕕 𝕔𝕠𝕞𝕡𝕒𝕣𝕖 𝕥𝕙𝕖 𝕥𝕠𝕟𝕘𝕦𝕖 𝕥𝕙𝕚𝕔𝕜𝕟𝕖𝕤𝕤🤣天后除左餐廳多我都唔肯定仲有d咩🙉,多到會走漏眼👀,如果唔係睇網上介紹都未必搵到呢間牛舌專門店🤲🏽。餐廳鋪面真係比較低調,吊燈夜晚睇可能突出一點💡,daytime 餐廳名被掩住左,好在有個牌寫著牛舌先搵到🙋🏽♀️。標題講既間尺📏就係 for 呢個燈燈燈凳💥厚燒牛舌飯,五大片以 cm 計算既厚切牛舌👅。雖然網上已經睇到圖片,見到實物呈現都係會忍唔住驚嘆❗️當我仲係到質疑咬唔咬得開既時候,朋友二話不說已經咬開左😆,厚度完全唔影響硬度🤌🏽,熟度剛剛好🐮,配飯無得輸。果然係 signature🏁!🐃Grilled Ox Tongue on Rice | $138壽喜燒都係我其中一樣最欣賞既日本料理🤣,甜湯配肥牛🐂、香菇🍄、蔬菜🥬、甘筍🥕、雞蛋🥚,諗起都流口水💧~我地揀左個定食,+$12 轉配烏冬🫕,夾過食飯🤙🏽。兩個定食都有醃蘿蔔同麵豉湯,值得一提個湯有白蘿蔔同菇🐰,比起普通麵豉湯多一份清甜味。🍲Sukiyaki Set with Udon | $130同朋友另外嗌左個小食🤩清酒煮大蜆,大隻、鮮味,
同朋友另外嗌左個小食🤩清酒煮大蜆,大隻、鮮味,唔係講緊男人呀🤾🏽♂️,大蜆手掌心咁大🖐🏽!滿滿既清酒味🍶,加上牛油既香🧈,我地連湯都唔放過🥣,一啖接一啖,比起壽喜燒個湯底呢個來得更有驚喜💫。
🐚Stewed Clams with Japanese Sake | $145