2015-05-27 1546 浏览
依到D大排档,露天档,真系唔知几时拆,趁食左又记得就写返次依间野食左好多年.当年十几蚊食到依家原来已经要三十蚊碗.当年几十蚊斤鱼蛋食到依家百几蚊斤叉烧咁既价.墨丸河.墨鱼好像少了以前绿色像葱的味道,老公觉得仲系唔错,我觉得好似差了.汤底有好香大地鱼味,河粉晶莹通透,粗幼是我最喜欢的,继持到水准.不过份量大打折扣,我5点食下午茶都觉得唔够.我同老公都觉得自己食到3,4碗.根腩河正正常常,不过感觉还是这里的鱼旦鱼片墨丸炸酱辣椒油比较出色.牛腩是比较硬身,牛根焾但仲有个型系到.今次无叫鱼旦鱼片,因为经常买返去食,见住佢自家制刚炸好,买回去,感到特别好食.可能以前食得外卖多.自从之前买鱼旦鱼片或外卖发现无左细包自家制辣油拎走后,食返次堂食.感觉好多味道都只在回忆.不过我老公觉得佢水准仲OK.这类档买少见少.有得食就好食啦.
依到D大排档,露天档,真系唔知几时拆,趁食左又记得就写返次
墨丸河.
根腩河
牛腩是比较硬身,牛根焾但仲有个型系到.
这类档买少见少.有得食就好食啦.