2018-12-11
終於到左天寒地凍既時候人地話冬天就係手搖飲品店既淡季😂錯啦!作為手搖飲料fans既我 係一年4季都無阻我飲珍奶既熱誠❤️今日過左繁忙既尖沙咀街頭之後無意中發現呢度有間新既台式飲品店見唔算太多人既時候決定試下😍我同朋友點左2款 Top 1 下站帖波霸厚鮮奶我地一飲 完全眼精發亮 因為覺得執到寶!首先佢既奶係純牛乳 不含奶精 奶香好濃但無蓋過黑糖珍珠既味道 而且我係中意有咬口既珠 佢啲珠正正係唔會煲得太淋身而又好夠味道 對比其他要排好耐隊但一係奶精過多甜得濟 一係啲珠淋到飲落一pat野既🐯同x福嚟講 呢間真係有誠意!同埋店長大哥係正宗台灣人 佢地會建議我地最佳打卡位置同咨詢客人意見👍🏻仲有Top 3 下站帖波覇太極厚鮮奶呢個所謂太極就係面頭一半黑芝麻一半花生 雖然仍有黑糖掛杯 但一飲個黑芝麻味真係好濃烈 甚至蓋過左珍珠既味道 暫時喺出邊無咩飲過芝麻花生類既飲品 所以對我嚟講好新鮮😂
人地話冬天就係手搖飲品店既淡季😂
今日過左繁忙既尖沙咀街頭之後