2021-10-12 50 浏览
韓燒相信都有好多香港人鍾意,但好多時食完返到屋企都成陣味,而今次食呢間韓牛牧場就冇呢個問題,因為每一枱都係用光波爐燒肉,唔會好大油煙同成身味。餐廳地理位置非常就腳,位於登龍街永光中心三樓,佢有好多放題種類選擇,而家仲有大閘蟹放題,不過我就驚自己食得慢冇揀到,最後揀左世子牛盛放題。一坐低店員好有耐性解說每一款放題分別,揀好左之後好快就上四樣一次性既食品,有6色刺身拼盤、海鮮燒烤拼盤、手作刺身韓牛壽司、韓國醬油蝦(呢個不得之了,好好食)。除左餐牌上既放題食品,餐廳仲有好多冷盤、沙律任食,種類非常多。肉類選擇都有好多,每位先送羊架及安格斯牛肉眼扒,再點左幾款肉,光波爐有個好處,上下都有熱力,唔駛成日反嚟反去,值得一提係刺身非常新鮮,又唔會漏單,點幾多就嚟幾多。炸物天婦羅都有好多款,最鍾意係芝士年糕。飲品都有好多款,除左一般既汽水仲有好多韓式飲品,呢款蜂蜜柚子好好味。

手作刺身韓牛壽司、韓國醬油蝦(呢個不得之了,好好食)。

炸物天婦羅都有好多款,最鍾意係芝士年糕。