2020-11-18
今晚同老公同佢D兄弟朋友食飯,男人老狗食飯,最重要任飲任食。今次老公叫我安排下去邊度食飯,見佢地次次出黎唔係食雞煲火鍋,就係韓燒。點知咁岩俾我SEARCH到旺角呢間【富盈雞煲火鍋】,$188加一,仲有得雞煲,火鍋,韓燒任食,性價比極高!。今次一於一次過滿足晒你地咁多個願望。估唔到間店環境唔錯,乾淨企理,座位寬敞坐得好舒適,最緊要冷氣充足!特別係每張枱都有都有兩個爐頭,雞煲火鍋同韓燒可以同時進行,超正!服務員先送上雞煲,辣度可以選擇,雞件嫩滑,而且雞煲調味幾好。服務員好貼心會提醒我地仲未食得,幫忙調較火候,好helpful。差唔多食到咁上下,就可以出去自助拎壺湯,加湯變火鍋。店內提供既食物都幾多款,除左普通的蔬菜,丸類,肉類,火煱配料等等,海鮮都有唔少,連象拔蚌都有。而一D比較少見,如鵝腸,雞子都有,呢班男人一見就瘋狂。同一時間,旁邊一直都在瘋狂烤肉烤海鮮。提一提,如果大家見到烤爐上面張隔油紙,唔駛拎開,就咁放食物係上面燒便可以啦。原來咁做,可以令食物燒得更好,減少痴底同燒燶情況,亦都比較健康。好特別,無試過咁食韓燒!燒肉食材比較出色,個人特推薦牛柳粒,真係好好食,又入味又軟,燒耐左都唔
燒肉食材比較出色,個人特推薦牛柳粒,真係好好食,又入味又軟,燒耐左都唔覺老。
而且連前菜,小食,湯,可以任君選擇,絕對唔怕無野岩食。飲品都有好多款,汽水啤酒茶都係任飲。
一班人黎食就最岩,大家喜好唔同,呢度咁多款食物,一定可以滿足各位。