2024-01-07
坑口村又有一間抵食嘅餐廳 就係元洲牛肉麵之前淨係同朋友去過食lunch 佢嘅牛肉麵/台式飯 認真價廉物美 之後見到佢地出埋火鍋/串燒等 而且價錢都幾抵晚市勁多選擇 所以某日接完朋友放工就去咗食佢了適逢晚市時間 都見唔少家庭客黎幫襯其中 見到佢$128就有一個雞堡 都覺得幾吸引當日同朋友好想食串燒 下次都想試下佢個雞煲🥢元氣特濃蜆湯麵👉🏻想食多啲野嘅最適合兩位分享嘅大碗湯麵 湯底唔會太重口味 食到軟腍味濃嘅牛肉牛筋 亦都突出到蜆貝嘅鮮味 麵底有粗/幼身麵選擇🥢厚切牛舌芯串🥢安格斯封門柳串🥢新鮮白鱔串🥢燒蒜蓉日本廣島4L蠔🥢燒原條茄子🥢脆炸芝麻雞翼👉🏻串燒和小食嘅性價比都高 平均都係$30幾蚊一串 自選原味/沙嗲/辣醬燒串👉🏻串燒每樣份量都大串 特別推薦佢嘅牛舌芯同白鱔串燒得好香 肉質新鮮👉🏻燒日本廣島蠔4粒都係$50 又係抵食嘅 👉🏻原條茄子份量大條又惹味 適合兩、個人share一條 👉🏻芝麻雞翼炸到超香脆 好食🍹原個椰青沙冰👉🏻食咗咁多熱氣野 最啱就要飲個清涼下火物 元洲會張整個椰青水變做冰沙 第一次食到呢種做法 好似食緊一款好解渴嘅甜點咁
之後見到佢地出埋火鍋/串燒等 而且價錢都幾抵
晚市勁多選擇 所以某日接完朋友放工就去咗食佢了
適逢晚市時間 都見唔少家庭客黎幫襯
其中 見到佢$128就有一個雞堡 都覺得幾吸引
當日同朋友好想食串燒 下次都想試下佢個雞煲
🥢安格斯封門柳串
🥢新鮮白鱔串
👉🏻燒日本廣島蠔4粒都係$50 又係抵食嘅
👉🏻原條茄子份量大條又惹味 適合兩、個人share一條
👉🏻芝麻雞翼炸到超香脆 好食